Klassieke BMW wordt led-pionier

Posted on Mar 28, 2017

Dankzij zijn tijdloze lijnenspel en goede rijeigenschappen is de BMW 5-serie van generatie E39 een geliefde youngtimer. Mensen die de auto willen aanschaffen, staan echter voor een moeilijke keuze: wordt het een exemplaar van vóór of na de facelift?

Laat je niet misleiden door de M-voorbumper op het gefacelifte exemplaar van de openingsfoto. Dat sportieve element maakte onderdeel uit van het M-pakket. In standaardtrim waren de verschillen tussen de pre- en post-facelift '5' een stuk kleiner. Met meegespoten bumperstrips, andere wieldesigns en een nieuwe indeling van de voor- en achterlichtunits heb je de voornaamste uiterlijke verschillen wel gehad.

Met die lichtunits was echter iets bijzonders aan de hand: ze bevatten ledtechniek. Dat was anno 2001 nog iets bijzonders. De achterlichten werden vanaf dat jaar uit leds opgebouwd, maar veel opvallender...

The BMW 5 Series is still one of the best executive cars you can buy

Posted on jan 8, 2017

With a new version arriving, it looks like the 5 Series’ grip on the executive car market is going to continue and possibly even tighten. It’s won so many awards, been bought by so many company drivers as well as private buyers, that it seems to almost be the default setting.

Yet if you go for the 520d – and most people do – you’re getting a luxury, premium car with low running costs. It seems to have it all.

The engine range starts with that 2.0-litre diesel in the 520d. It’s perfectly powerful enough for most people, but of course you can trade up to the 530d or even the 540i petrol engine. All these engines have eight-speed auto boxes and they’re perfectly suited to the engines, being slick, positive and fast-changing.

As standard, the handling is very good, but the ride quality has an irritating shimmy on even vaguely rough surfaces. If possible,...

BMW M550i xDrive: naar 't werk van 0-100 km/u in 4 seconden

Posted on jan 8, 2017

Het topmodel van de BMW 5 Serie, de M550i xDrive, is ontworpen 'voor klanten die bijzonder sportieve rijeigenschappen zoeken maar het alledaagse gemak van hun BMW niet willen opgeven'. Vandaag stelt BMW 'em nader voor.

Op de aanstaande autoshow van Detroit, in januari, kan het publiek voor het eerst de zevende generatie BMW 5 Serie bewonderen. Het Beierse merk neemt ook een aantal speciale uitvoeringen mee, waaronder het topmodel BMW M550i xDrive dat in maart 2017 op de markt komt. Vandaag vertelt het merk alvast meer over deze M-versie.

BMW 5 Serie Sedan

In tegenstelling tot sommige concurrenten brengt BMW M niet zoveel mogelijk performance-uitvoeringen uit, de huistuner selecteert modellen voor enkele strategische doelgroepen. Bij de 5 Serie zijn dat klanten die veeleisend zijn wat betreft alledaags gemak maar die tevens houden...

BMW 5-serie historie 3

Posted on jan 8, 2017

BMW heeft het derde deel van de video serie gedeeld waarin de geschiedenis van de 5-serie wordt belicht.

De BMW E34 5-serie verscheen in 1988 en bleek een van de meest betrouwbare auto’s ooit gebouwd door BMW.

In tegenstelling tot zijn voorgangers, de E12 en E28, was de E34 een compleet nieuwe auto. Niet alleen beschikte de auto over veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, anti-blokkeerremmen op elk wiel en stabiliteits- en tractiecontrole, de auto was ook stijver en absorbeerde botsingen beter dan zijn voorgangers.

BRON: http://www.bandenspotter.nl/nieuws/5295/bmw-5-serie-historie-3/

BMW introduceert 530e

Posted on jan 8, 2017

19 december 2016 | In maart 2017, enkele weken na de introductie van de nieuwste generatie van de 5-Serie, lanceert BMW ook een plug-inhybridevariant. Deze BMW 530e iPerformance belooft zowel de van BMW bekende rijdynamiek als de mogelijkheid om lokaal emissievrij elektrisch te rijden. Een brandstofverbruik van 1,9 l/100 km is theoretisch mogelijk met een bijbehorende CO2-emissie van 44 g/km. De BMW 530e is vanaf eind januari te bestellen bij de BMW dealers.

De elektromotor van het eDrive-systeem heeft een vermogen van 70 kW (95 pk) en 250 Nm koppel. De viercilinder 2,0-liter verbrandingsmotor biedt 135 kW (184 pk) vermogen en 320 Nm koppel. De gemiddelde CO2-emissie bedraagt 44 g/km. Het systeemvermogen en -koppel liggen op 185 kW (252 pk) en 420 Nm. De elektromotor en de verbrandingsmotor leveren beide hun kracht via een achttraps Steptronic-transmissie...

CES 2017: ZO RIJDT EEN AUTONOME BMW 5 SERIE

Posted on jan 8, 2017

Zelfrijdende auto’s komen eraan, of we dat nu leuk vinden of niet. BMW beweert in 2021 voor het eerst met een volledig autonoom model op de markt te komen. Deze 5 Serie is er nog niet helemaal, maar al een heel eind. Werner Budding reed ermee tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. ...