Dankzij zijn tijdloze lijnenspel en goede rijeigenschappen is de BMW 5-serie van generatie E39 een geliefde youngtimer. Mensen die de auto willen aanschaffen, staan echter voor een moeilijke keuze: wordt het een exemplaar van vóór of na de facelift?

Laat je niet misleiden door de M-voorbumper op het gefacelifte exemplaar van de openingsfoto. Dat sportieve element maakte onderdeel uit van het M-pakket. In standaardtrim waren de verschillen tussen de pre- en post-facelift '5' een stuk kleiner. Met meegespoten bumperstrips, andere wieldesigns en een nieuwe indeling van de voor- en achterlichtunits heb je de voornaamste uiterlijke verschillen wel gehad.

Met die lichtunits was echter iets bijzonders aan de hand: ze bevatten ledtechniek. Dat was anno 2001 nog iets bijzonders. De achterlichten werden vanaf dat jaar uit leds opgebouwd, maar veel opvallender waren de 'koplampringen' die BMW als stadslicht gebruikte. De E39 startte daarmee een heuse trend, want vandaag de dag zijn dit soort angel eyesnog altijd een populair item in de tuningbranche.

Bron: autoweek
BMW
0 Reacties
Mar 28, 2017 By wouterb038